Sfaturi de la profesioniști cu privire la aranjamente florale pentru nuntă

Sfaturi de la profesioniști cu privire la aranjamente florale pentru nuntă

Aranjamentele florale pentru nuntă sunt o componentă importantă a acestui eveniment. Poate adăuga culoare, textură și frumusețe ceremoniei și recepției. Cu atât de multe tipuri diferite de flori disponibile, poate părea copleșitor să o alegi pe cea potrivită pentru ziua ta specială. Din fericire, experții în domeniul organizării nunților au identificat care flori sunt cele mai potrivite pentru o ceremonie sau o recepție de nuntă – iată ce trebuie să știi despre alegerea aranjamentului floral perfect pentru ziua ta specială.

Atunci când decideți asupra unui aranjament floral pentru nunta dvs., luați în considerare ce aspect doriți să obțineți, precum și cât timp și buget aveți la dispoziție. Experții sugerează că mirii ar trebui să selecteze mai multe soiuri de flori în culori și dimensiuni complementare pentru a crea un afișaj atrăgător din punct de vedere vizual, care să funcționeze cu tema lor generală.

Flori populare: trandafiri, bujori, crini

Trandafirii, bujorii și crinii sunt unele dintre cele mai populare flori pentru nunți. În timp ce trandafirii sunt clasici, bujorii aduc cu ei un sentiment de eleganță și grație care pot îmbunătăți cu ușurință orice decor de nuntă sau aranjament floral. Cu florile lor mari și strălucitoare și parfumul delicat, crinii adaugă un aer de rafinament oricărui design de nuntă. Pentru cuplurile care doresc să își facă ziua cea mare specială, aceste flori oferă opțiuni frumoase atunci când vine vorba de a crea o atmosferă memorabilă.

Experții sugerează să luați în considerare toți factorii atunci când alegeți aranjamentele florale potrivite pentru o nuntă. Trebuie luat în considerare sezonul în care se desfășoară evenimentul, dacă este posibil, alegerea florilor care sunt în floare în perioada anului în care are loc ceremonia poate adăuga o notă suplimentară specială sărbătoririi.

flori aranjamente
Sursa imaginii: flori în aranjamente Olla

Palete de culori

Paletele de culori au devenit din ce în ce mai importante atunci când vine vorba de decorul nunții. De la nuanțe pastelate la culori îndrăznețe sau tonuri neutre subtile, paleta de culori potrivită poate adăuga o atmosferă romantică și poate crea atmosfera perfectă pentru ziua ta specială.

Experții recomandă culori pastelate pentru un aspect clasic și atemporal. Albastrul moale, rozul, violetul și verdele sunt opțiuni grozave care vor scoate în evidență o frumusețe subtilă în orice aranjament floral. Pentru ceva mai vibrant, luați în considerare nuanțe îndrăznețe, cum ar fi portocaliu strălucitori, roșu, galben sau fucsia, care vor face o declarație. Culorile neutre precum albul și bejul sunt, de asemenea, alegeri grozave care nu vor depăși celelalte elemente ale decorului tău. Ele pot oferi, de asemenea, un fundal elegant pentru florile la alegere.

Opțiuni unice: suculente, flori uscate

Suculentele și florile uscate sunt două opțiuni unice pentru aranjamentele florale din ziua nunții tale. Potrivit experților, suculentele pot aduce o senzație modernă decorului, în timp ce florile uscate pot adăuga un aspect rustic, vintage. Alături de atractivitatea lor estetică, ambele alegeri de flori sunt, de asemenea, incredibil de reduse la întreținere și prietenoase cu bugetul.

Suculentele vin în multe forme și dimensiuni, ceea ce le face foarte versatile pentru multiple utilizări  în decorul nunții, cum ar fi piese centrale, decoruri sau chiar buchete. De asemenea, au o rezistență incredibilă, așa că nu trebuie să vă faceți griji că se ofilesc înainte de sfârșitul nopții! Pe de altă parte, florile uscate aduc un farmec lumii vechi oricărui decor datorită frumuseții lor atemporale care nu se estompează niciodată.

Sfaturi pentru buget

Când planificați o nuntă, respectarea bugetului poate fi o provocare. Sunt atât de multe aspecte de luat în considerare, de la rochie și locația recepției până la aranjamentele florale.

Începeți prin a crea o listă detaliată cu tot ce aveți nevoie pentru nunta dvs. și atribuiți fiecărui articol o sumă. A ști exact ce trebuie să cheltuiești te va ajuta să te concentrezi pe cheltuirea înțeleaptă pe tot parcursul procesului. Dacă este posibil, încercați să rămâneți la florile de sezon, deoarece acestea tind să fie mai puțin costisitoare decât cele care ar putea să nu fie de sezon în timpul lunii nunții. Cercetați online și căutați cele mai bune oferte posibile – puteți găsi chiar și câteva opțiuni grozave de reduceri dacă alegeți aranjamentele florale din timp!

În concluzie, selectarea florilor și culorilor potrivite până la alegerea unui stil de aranjament adecvat, puțină planificare și creativitate pot face ca evenimentul dvs. să fie un succes  . De asemenea, este important să țineți cont de buget pentru a vă asigura că decorațiunile cu flori de nuntă sunt în limitele posibilităților dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.