Orient este un cuvânt care miroase a mirodenii, păduri fine, spațiu și secrete. Parfumurile orientale se confruntă în prezent cu un nou val de popularitate, iar ofertele de parfumuri orientale includ o gamă completă de ingrediente rare. O componentă orientală tipică este chihlimbarul, care este un amestec de rășini parfumate. Parfumul său este dulce, uneori lemnos, mieros, pe scurt „auriu”. Rășinile în sine sunt, de asemenea, printre cele mai populare ingrediente din parfumurile orientale, de exemplu tămâie (rășină din arborele Boswellia), smirnă, benzoină sau, la prima vedere, rășină obișnuită de pin, care are o notă minunat catifelată.

Moscul dulce, ușor animal era obișnuit să fie foarte scump, deoarece se obținea de la cerb. În zilele noastre este un produs sintetic la fel ca alte componente animale (castoreum, civet). Parfumurile orientale includ și parfumuri gourmet, deși acest grup este deja atât de mare încât este adesea privit ca o familie separată.

Condimente Orientale

Este greu de imaginat un bazar oriental fără tarabe cu mirodenii parfumate, iar parfumurile orientale sunt de neconceput fără aceste ingrediente. Condimentele erau deja folosite de oameni în cele mai vechi timpuri pentru a-și parfuma casele. Se frecau cu uleiuri sau unguente amestecate cu condimente sau în care condimentele erau îmbibate.

Parfumuri Orientale Pure

Există un parfum pur oriental? În fiecare dintre ele găsim câteva componente esențiale prin care le putem clasifica în subgrupuri picante, înflorite, lemnoase, gourmet. Cu toate acestea, se pot găsi parfumuri femei în care componentele individuale sunt atât de armonios legate între ele că pare o singură abundență. Conține adesea chihlimbar, care are capacitatea de a combina celelalte ingrediente. Moscul este inclus, de exemplu, în parfumuri arăbești de damă.

Mirosurile misterioase cu note orientale au apărut pentru prima dată în Europa în Evul Mediu. Acest lucru îl datorăm în primul rând cruciadelor din secolele al XII-lea și al XIII-lea, în timpul cărora europenii au cunoscut Orientul de aproape și cu el multe arome și parfumuri noi. Navele de croazieră s-au întors în patria lor încărcate cu o mare varietate de ingrediente, care până atunci nu erau cunoscute în Occident. Datorită noilor rute comerciale, bunurile locale au fost schimbate cu materii prime precum nucșoară, piper, smirnă, camfor și rășină balsamică. Occidentul a descoperit noi aditivi de parfum care au format un contrast excelent cu florile și plantele utilizate până atunci. Mirosurile de mosc, chihlimbar și civet i-au convins chiar și pe cei mai pretențioși purtători de parfumuri. Nobilii iubeau băile cu mirosuri de plante și purtau cu mândrie așa-numitele pomandere, vase mici umplute cu mirosuri orientale.

Parfumuri senzuale

Nu a durat mult până când aceste componente de parfum s-au bucurat de o mare popularitate în restul societății. Mirosurile orientale și-au demonstrat puterea și bogăția cu toată puterea. Parfumurile orientale seducătoare sunt încă unele dintre cele mai populare parfumuri până în prezent. Ele au fost perfecționate din ce în ce mai mult de pe vremea evului mediu, odată cu apariția parfumeriei moderne. Rezultatul este că parfumurile orientale nu mai sunt atât de extrem de îmbătătoare și de grele, dar senzualitatea lor a rămas.