Un candelabru este unul dintre cele mai elegante și sofisticate moduri de a lumina o cameră. Acestea pot fi găsite în casele din întreaga lume, de la palatele din Europa până la penthouse-urile din New York City. Dar cum poți integra un candelabru clasic într-un decor modern?

Primul lucru pe care vei dori să îl faci este să te asiguri că candelabrul tău este suficient de mare pentru a se potrivi cu decorul tău modern. Cei mai mulți oameni se gândesc la ele ca fiind prea ornamentate sau stridente pentru gusturile lor, dar de fapt sunt foarte versatile când vine vorba de mărime și formă.

Odată ce v-ați hotărât asupra aspectului și dimensiunii pe care le doriți, este timpul să vă alegeți corpul de iluminat. Probabil că vă doriți ceva unic sau neobișnuit pentru casa dvs., așa că de ce să nu alegeți ceva care să nu semene cu lustra tradițională?

O opțiune excelentă pentru lustre clasice este utilizarea luminilor LED în locul becurilor tradiționale. LED-urile sunt mai eficiente decât becurile tradiționale și durează mai mult timp fără să se ardă (ceea ce înseamnă că nu va trebui să le înlocuiți atât de des). De asemenea, folosesc mai puțină energie decât alte tipuri de lumini – ceea ce înseamnă că vă vor economisi bani la factura de electricitate în timp!

Cum să alegi candelabrul?

– Folosiți culori discrete și forme simple. Dacă vrei ca acest candelabru să iasă în evidență, nu-l face să concureze cu alte elemente de design din cameră. În schimb, optați pentru tonuri neutre care să completeze restul decorului dvs. De asemenea, puteți alege o formă care se îmbină ușor cu alte piese din cameră. De exemplu, dacă aveți o masă sau un scaun de accent unghiular în spațiu, luați în considerare alegerea unui candelabru unghiular care se potrivește bine din punct de vedere estetic.

– Alegeți un singur punct focal în loc de mai multe. Dacă aveți mai multe surse de lumină într-o cameră (cum ar fi lămpile de podea sau luminile de deasupra capului), încercați să alegeți un singur punct focal pentru candelabru, astfel încât toate celelalte să pară echilibrate în jurul acestuia, în loc să concureze între ele pentru atenția oaspeților care intră în cameră!

Găsiți candelabrul potrivit pentru spațiul dvs.

În timp ce aceste două stiluri pot părea că se află la capetele opuse ale spectrului, ele au, de fapt, multe în comun – și puteți folosi acest fapt pentru a crea un spațiu frumos care să îmbine perfect elementele clasice cu cele contemporane. Dacă sunteți în căutarea unor idei despre cum să integrați un candelabru clasic într-un decor modern, iată câteva sfaturi:

  1. Un candelabru este o piesă de artă în sine – nu este doar un accesoriu. Așadar, atunci când alegeți unul, asigurați-vă că va funcționa cu restul decorului dvs. De exemplu, dacă în camera ta este numai alb și negru, nu alege un candelabru auriu; în schimb, optează pentru ceva mai discret, cum ar fi argint sau bronz.
  2. Asigură-te că dimensiunea candelabrului se potrivește cu dimensiunea camerei tale; altfel ar putea să pară deplasat sau să copleșească spațiul din jurul său!
  3. Atunci când alegeți accesoriile pentru noul dvs. candelabru (cum ar fi cristalele), evitați să folosiți ceva prea strălucitor sau sclipitor, deoarece acestea tind să fie prea ostentative pentru spațiile contemporane (cu excepția cazului în care vă doriți să fie). Selectați în schimb ceva neutru, cum ar fi mărgele de sticlă sau cristale transparente, care nu vor distrage atenția de la alte elemente din decorul dvs., cum ar fi seturile de mobilier sau piesele de artă!

Candelabrul clasic este frumos. Este o piesă atemporală și elegantă, care poate adăuga stil oricărui decor!