Cele mai sigure soluții de stocare a datelor pentru companii

Home / Diverse / Cele mai sigure soluții de stocare a datelor pentru companii
data center Bucuresti

Pe măsură ce lumea devine din ce în ce mai interconectată, a devenit mai important ca oricând pentru întreprinderi să aibă acces la datele lor oriunde în lume. Întreprinderile care se bazează pe servicii bazate pe cloud sunt deosebit de susceptibile la această problemă, deoarece trebuie să își poată accesa datele de oriunde din lume. Deși există mai multe modalități de a vă asigura că datele dvs. sunt disponibile în orice moment, una dintre cele mai eficiente metode este reprezentată de o rețea globală de centre de date.

Acest lucru se datorează faptului că securitatea datelor dvs. depinde de faptul că acestea sunt stocate într-o rețea de facilități sigure din întreaga lume. Acest lucru înseamnă că, în cazul unei întreruperi neașteptate la o instalație, puteți fi siguri că datele dvs. vor rămâne în siguranță și accesibile prin intermediul unei alte instalații. În plus, acest lucru ajută la asigurarea faptului că afacerea dvs. nu va fi afectată de dezastre naturale sau pene de curent în anumite zone ale lumii.

În plus, faptul că aveți mai multe locații la dispoziție vă permite să alegeți care locație funcționează cel mai bine pentru dvs. pe baza unor aspecte precum latența și prețul. Dacă aveți clienți care au nevoie de acces la orice oră din zi, atunci este posibil să doriți o locație mai aproape de ei, astfel încât să se poată conecta mai repede decât dacă ar fi situată mai departe de ei din punct de vedere geografic (ceea ce ar putea însemna o latență mai mare).

Soluțiile de hosting oferite de centrele de date reprezintă o modalitate de a ajuta întreprinderile să își păstreze datele în siguranță și să le facă accesibile

Atunci când alegeți o soluție de găzduire într-un data center București, este important să luați în considerare nevoile afacerii dumneavoastră. Companiile cu site-uri web cu trafic ridicat pot avea nevoie de mai mult de un server pentru a ține pasul cu cererea. Dacă aveți un magazin online, trebuie să luați în considerare modul în care site-ul dvs. va fi accesat de clienți și ce dispozitive ar putea folosi aceștia pentru a-l accesa.

Acestea sunt ideale și pentru companiile care trebuie să stocheze și să proceseze cantități mari de date, cum ar fi băncile sau companiile de asigurări. Centrul de date poate fi folosit pentru a găzdui informațiile de proprietate ale unei companii, care pot fi accesate de la distanță. Soluțiile de găzduire în centrele de date sunt ideale și pentru companiile care nu au suficient spațiu în propriile birouri pentru a găzdui toate echipamentele lor.

Companiilor care se bazează pe cloud computing le va fi mai ușor să folosească soluțiile de găzduire în centre de date decât celor care se bazează pe serverele tradiționale. Cloud computing permite utilizatorilor să acceseze serverele de la distanță prin internet, în timp ce serverele tradiționale necesită ca utilizatorii să fie prezenți fizic la locația serverului pentru a-l accesa.

Centrele de date oferă companiilor mai multe opțiuni diferite pentru găzduirea datelor

Printre acestea: colocare, găzduire gestionată și cloud computing. Colocarea presupune închirierea unui spațiu într-un centru de date în care serverele dvs. sunt găzduite alături de cele ale altor întreprinderi. Găzduirea administrată presupune externalizarea gestionării serverelor dvs. către o altă companie, păstrând în același timp proprietatea asupra acestora. Cloud computing se referă la un tip de găzduire administrată care vă permite să vă accesați toate fișierele de oriunde, folosind orice dispozitiv cu acces la internet.

Centrele de date sunt foarte ușor de personalizat. Puteți alege exact de cât spațiu aveți nevoie, ce fel de sursă de alimentare doriți și ce fel de măsuri de securitate doriți să fie implementate. De asemenea, sunt flexibile – puteți face upgrade sau adăuga mai mult spațiu ori de câte ori aveți nevoie, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că vă veți depăși spațiul prea repede.

Cel mai bun lucru despre centrele de date? Sunt concepute pentru o disponibilitate ridicată. Asta înseamnă că au sisteme redundante pentru a vă păstra datele în siguranță și securitate în orice moment, chiar dacă există o întrerupere sau o altă problemă cu una dintre componentele din interiorul clădirii.

Atunci când alegeți un furnizor pentru soluția de găzduire a centrului de date, este important să luați în considerare cât de mult control doriți asupra infrastructurii și cât de multă personalizare este disponibilă. Unii furnizori oferă soluții foarte de bază care necesită puțină personalizare, în timp ce alții au o serie de opțiuni care vă permit să construiți o întreagă soluție adaptată în mod specific nevoilor dumneavoastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.