Beneficiile masajului în talpă

Home / Diverse / Beneficiile masajului în talpă
Fujiiryoki

Masajul prezintă caracteristica de a putea fi aplicat pe tot corpul, prin tehnici destinate diferitelor paliere şi afecţiuni asupra cărora acţionează. Tehnicile de masaj se vor alege în funcţie de istoricul medical al fiecăruia şi de nevoile pe care doreşte să le satisfacă.

Beneficiile tehnicilor de masaj

Tehnicile de masaj te vor ajuta să te bucuri de beneficiile tipului de masaj pe care îl adopţi, precum cel de relaxare, sportiv,  terapeutic, anticelulitic şi limfatic, capilar şi facial, dar şi de efectele reflexoterapiei. Tehnicile de masaj sunt  somatice, presupunând prelucrarea mecanică sau  manuală a sistemului muscular sau a  ţesuturilor moi. Diferenţa dintre tehnicile de masaj este dată de intensitatea presiunii sau rapiditatea cu care sunt aplicate. Printre tehnicile de masaj folosite se enumeră netezirea, tapotamentul, vibraţiile, fricţiunea şi  frământatul, precum şi  cernutul, scuturatul,  rulatul, pensările şi ridicările, tensiunile, presiunile şi tracţiunile, împărţite în două categorii, principale şi secundare. Tehnicile pot fi aplicate asupra întregului corp, conferind o serie de beneficii, însă dacă alegi un masaj in talpa vei avea posibilitatea de a te bucura de tehnici care vor acţiona  prin intermediul zonei picioarelor, asupra oricărui organ şi oricărei zone din corp.

Reflexoterapia

Reflexoterapia este o ramură a tehnicilor de masaj care exercită presiune asupra punctelor reflexogene localizate pe talpă, în palmă sau pe ureche, acţionând astfel asupra  conexiunilor  energetice dintre acestea şi restul corpului. Atunci când adopţi un masaj pentru piciaore, vei acţiona  asupra relaţiei dintre  terminaţiile nervoase şi zona sau organul  care prezintă o disfuncţie, prin transmiterea unor mesaje nervoase către creier, având sarcina de a mobiliza resursele necesare pentru a facilita  eliminarea  disfuncţiei respective.

Prin reflexoterapie te vei bucura de o serie de beneficii. Astfel vei susţine activitatea cerebrală, stimulând eliberarea  endorfinei, hormonul necesar în procesul de echilibrare a corpului şi psihicului  uman. Tot reflexoterapia va ajuta la redresarea şi accelerarea circulaţiei limfatice, un masaj în talpă susţinând păstrarea echilibrului biochimic în organism. De asemenea, apelând la aceste tehnici, circulaţia sangvină poate fi mult îmbunătăţită, asigurându-ţi şi un proces de detoxifiere. Dacă te confrunţi cu un dezechilibru energetic, aplicarea reflexoterapiei te va ajuta astfel încât energia deficitară va fi stimulată şi completată,  iar dacă este în exces, se va viza eliminarea excesului. Dacă adopţi masajul  în talpă, îţi  vei induce o stare  de relaxare şi destindere, având un efect benefic asupra psihicului, context în care se facilitează şi grăbeşte vindecarea oricărei afecţiuni. Masajul aplicat tălpilor poate acţiona şi asupra afecţiunilor  gastro-intestinale,  reumatice, endocrine, renale, oftalmologice, dar şi asupra deficitelelor  imunitare.

Inteligenţa artificială

Atunci când intenţionezi să aplici un masaj in talpa, varianta unui fotoliu de masaj se va dovedi foarte eficientă, caracteristicile acestui produs venind în întâmpinarea nevoilor tale. Astfel, în confortul casei tale, te vei bucura de o şedinţă de masaj aplicată conform nevoilor corpului tău, nevoi stabilite în urma activării funcţiei de scanare morfologică, pe baza căreia mecanismul de masaj va stabili intensitatea cu care tehnicile vor interveni, astfel încât să fie conforme nevoilor tale şi contextului pe care îl parcurgi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.