Alegerea hranei pentru pisici în funcție de vârsta, rasa și starea de sănătate a felinei tale

Home / Animale de companie / Alegerea hranei pentru pisici în funcție de vârsta, rasa și starea de sănătate a felinei tale
Alegerea hranei pentru pisici în funcție de vârsta, rasa și starea de sănătate a felinei tale

Menținerea pisicii dumneavoastră fericită, sănătoasă și bine hrănită este o sarcină dificilă, dar plină de satisfacții. Ingredientele din hrana lor sunt la fel de importante pentru feline ca și pentru oameni. Pisicile au nevoi specifice din cauza fiziologiei lor unice. În timp ce majoritatea proprietarilor de animale de companie știu că peștele este o sursă bună de proteine și de alte substanțe nutritive, fapte mai puțin comune despre cea mai bună hrană pentru pisici vă pot ajuta să luați decizii în cunoștință de cauză cu privire la dieta potrivită pentru prietenul dumneavoastră blănos. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre ce tipuri diferite de hrană pentru pisici sunt cele mai bune pentru prietenul dumneavoastră felin și de ce…

Hrană pentru pisici

Cel mai bun tip de hrana pisici este fabricat cu ingrediente reale, naturale, care sunt sănătoase pentru animalul dumneavoastră de companie. La fel ca oamenii, pisicile diferite au nevoi nutriționale diferite. Înainte de a cumpăra o hrană pentru pisici, uitați-vă la ingredientele listate pe etichetă. Dacă nu recunoașteți ingredientele sau dacă acestea sună ca niște chimicale, poate doriți să alegeți o altă marcă. O bună regulă de bază este să vă hrăniți pisica cu același tip de hrană pe care ar mânca-o dacă ar trăi în sălbăticie. Pisicile sunt carnivore și dieta lor naturală este o dietă pe bază de carne, nu pe bază de cereale. Pisicile au nevoie de proteine pentru a-și menține mușchii și țesuturile, pentru a promova creșterea și dezvoltarea și pentru a susține nivelul de energie. De asemenea, pisicile au nevoie de grăsimi în dieta lor, deoarece acestea favorizează absorbția vitaminelor liposolubile A, D, E și K.

Hrană pentru pisici adulte

Cea mai bună hrană pentru pisici adulte este o dietă bogată în proteine și săracă în carbohidrați. Pisicile adulte au nevoie de o dietă care să conțină între 26-32% proteine. Carbohidrații sunt necesari pentru pisici, dar ar trebui să fie limitați la 10% din dietă. Pisicile au nevoie de mai puține calorii zilnice decât oamenii și alte mamifere, deoarece au în mod natural o rată metabolică scăzută. Metabolismul unei pisici este cu aproximativ 80% mai mic decât cel al unui om. Acest lucru înseamnă că nevoile calorice zilnice ale unei pisici sunt mult mai mici decât cele ale unui om. Metabolismul unei pisici este, de asemenea, direct afectat de vreme. Pisicile își pot încetini metabolismul pe vreme rece sau îl pot accelera pe vreme caldă. Metabolismul unei pisici este, de asemenea, foarte afectat de ceea ce mănâncă.

Hrană uscată pentru pisoi

Pisicuțele au nevoie de nutrienți și vitamine adecvate pentru a crește, a se dezvolta și a rămâne sănătoase. Hrana pentru pisici adulte nu este cea mai bună alegere pentru pisicile tinere. Hrana uscată este cel mai bun tip de hrană pentru pisici. Hrana uscată este plină de proteine și vitamine de care pisicuțele au nevoie pentru a crește. Puteți, de asemenea, să vă hrăniți pisoiul cu hrană umedă, dar numai ca supliment la hrana uscata pisici.

Hrană pentru pisici bătrâne

Pe măsură ce pisicile îmbătrânesc, metabolismul lor se schimbă. Din acest motiv, cea mai bună hrană pentru pisicile bătrâne este o dietă săracă în grăsimi. Unii medici veterinari recomandă o dietă specială pentru pisicile bătrâne, care este săracă în proteine și calorii.

Hrană uscată pentru pisici bătrâne

Pe măsură ce pisicile îmbătrânesc, își pierd dinții și capacitatea lor de a mesteca mâncarea scade. Hrana uscată pentru pisici poate fi o opțiune mai bună decât cea umedă pe măsură ce pisicile îmbătrânesc. Hrana uscată este mult mai ușor de mestecat decât cea umedă. De asemenea, puteți adăuga puțină hrană umedă la mâncarea uscată a pisicii dumneavoastră pentru a o face mai ușor de mâncat.

Cuvinte finale

Există multe tipuri diferite de hrană pentru pisici, fiecare fiind concepută pentru a satisface nevoile diferitelor tipuri de pisici. Pisicile adulte au nevoie de o dietă bogată în proteine și săracă în carbohidrați, în timp ce pisicile au nevoie de o dietă nutritivă bogată în grăsimi și vitamine. Pisicile vârstnice au nevoie de o dietă săracă în calorii și proteine pentru a le fi mai ușor să mestece și să digere hrana. Cea mai bună hrană pentru pisica dumneavoastră este o dietă care este făcută cu ingrediente reale, naturale, care sunt sănătoase pentru ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.