Afla ce te intereseaza despre ORL copii!

Afla ce te intereseaza despre ORL copii!

Copiii sunt predispusi la contactarea diversilor virusi si bacterii la nivelul gatului, urechilor sau la nivelul gurii. Toate aceste afectiuni sunt tratate de catre medicul ORL. Cele mai frecvente afectiuni ORL cu care se confrunta copiii sunt: rinita, sinuzita, otita, dopul de ceara precum si laringita.

Laringita afecteaza mai ales femeile si copiii si se manifesta in special in timpul iernii. Copiii sunt predispusi la pana la 8 raceli anuale si cele mai multe dintre acestea sunt cauzate de sinuzita. O alta infectie bacteriana aparuta la copii foarte des este otita medie acuta.

Otorinolaringologia este o specialitate medicala care are ca si principale organe de studiu urechea, nasul si gatul. Aceasta sub specialitate medicala se ocupa cu diagnosticarea, tratarea si prevenirea bolilor aparute la nivelul acestor organe, atat la copii, cat si la adolescenti. Medicul otorinolaringolog este specializat in tratamentul medical si chirurgical la nivelul acestor organe si trateaza in mod specific urmatoarele afectiuni: alergii, probleme respiratorii, boli cronice, sangerari nazale, pierderea auzului, tulburari vocale, tulburari ale somnului si amigdalita.

Medicul ORL se ocupa si cu tratarea infectiilor si a tulburarilor sinusale si nazale si recomanda tratamente pentru a facilita vorbirea si inghitirea pacientului. Se recomanda consultarea unui medic ORL pentru copii in momentul in care copilul prezinta simptome specifice unor afectiuni la nivelul unora dintre cele 3 organe (ureche, nas sau gat).

Un consult ORL copii se poate face folosind diverse metode investigative. Pacientii pot opta pentru un consult central ORL, pentru o extractie de corp strain sau pentru o aspiratie secretie auriculara. Screening-ul auditiv este o investigatie care se realizeaza imediat dupa nastere si consta in testarea auditiva a ambelor urechi. In functie de rezultatul acestuia se pot depista sau se pot proveni diverse afectiuni, care pot afecta dezvoltarea limbajului.

Se recomanda consultul unui medic ORL inca de la identificarea primelor simptome la nivelul urechilor. Daca copilul prezinta dificultati la auz, senzatie de ameteala, zgomote in urechi, sforaie sau prezinta un nas infundat cu probleme constante de respiratie, atunci se recomanda sa mergeti cu el la un control si sa vedeti despre ce este vorba.

Unii copii se confrunta cu sangerari nazale, raguseala, probleme la inghitit, paralizie faciala periferica sau defecte la nivelul nasului si al urechilor, iar acestea trebuie supravegheate si investigate de catre medicul specialist pentru a sti daca este nevoie sa se ia masuri din timp. Astfel se va putea impiedica dezvoltarea unor variante complexe de afectiuni.

Otorinolaringologia pedriatica are in vedere prevenirea, diagnosticarea si tratarea oricaror afectiuni de la nivelul urechilor, nasului, gatului si al cailor respiratorii superioare si vizeaza copiii cu varsta de pana la 16 ani. Orice afectiune precum infectiile de la nivelul cailor respiratorii, sinuzita, faringita, rinofaringita, otita, tusea, raguseala, amigdalita sau rinoreea reprezinta afectiuni care pot fi tratate cu ajutorul unui medic ORL. In tratarea cu eficienta afectiunilor se folosesc diverse echipamente, precum fibroscopul de ultima generatie. Acesta ajuta la vizualizarea pe ecran a zonelor dificil de accesat din zona nasului si a gatului. Fibroscopia ORL se realizeaza fara anestezie locala totala si ajuta la diagnosticul polipilor si la examinarea pediatrica in general.

Clinica ORL Bucuresti –  Zone Medical Estet, coordonata de Dr. Mirela Turcu, este recunoscuta pentru rezultatele excelente in prevenirea, diagnosticarea si tratarea bolilor in domeniul otorinolaringologiei. Dr. Mirela Turcu este membra a societatii nationale de ORL si a societatii nationale de rinologie si coordoneaza cu succes echipa de medici specialisti. Acestia va asteapta cu aparate de ultima generatie, audiometru, videofibroscop, precum si posibilitati de tratament laringita. Pentru orice intrebari legate de afectiunile de tip ORL copii, personalul medical va sta la dispozitie cu informatii si recomandari. Clinica ORL copiiBucuresti este locul ideal pentru a preveni si a trata cu succes orice afectiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.